Taktikai kisokos
2015. május 25. írta: Harminckettes Testvériség

Taktikai kisokos

Első lépések:

 

Saját csapat összeállítása:
A tankok összetétele meghatározza az alapvető taktikai lépéseket/manővereket. De a tankoktól függetlenül is lehet taktikát mondani(könnyű tankokkal is lehet védekezni csak nem érdemes). Nagy hangsúlyt kell fektetni a játékos egyéni erősségeire! Ha egy játékos az LT tankokat helyezi előtérbe nem szabad beleültetni egy HT-be "Mert a csapatnak arra van szüksége", akkor kicsit változtatunk a felálláson. Nincs olyan, hogy nyerő csapat, olyan van, hogy összeszokott. Láttunk már mindent! Full HT csapattal vertünk szét full LT-s csapatot, teljesen vegyes csapattal nyertünk mindenféle csapatok ellen. Amennyiben lehetőség van rá hasonló vagy ugyanolyan tankokból mindig 2 legyen, amiből 1-1 darab is lehet a csapatban az TD vagy LT.
Konkrétan: 6db HT és 1db LT fordítva nem szerencsés! 6db LT és 1 db HT(nincs értelme), pontosítva 2db T150, 2db KV-85, 2db ARL 44 és 1db amx-12t.
Ha nagyon részletesek szeretnénk lenni akkor ajánlom a következő tankoknál az ágyú vegyes felhozatalát, de ehhez rengeteg gyakorlás szükséges! VK36.01(H) ha 2db van egy osztagban akkor az egyiken legyen 7,5/5,5 cm Waffe 0725(pötyögtetős) míg a másikon 8,8 cm Kw.K. 36 L/56, ez azért fontos mert más a DPM értéke, így a nagyobb sebzésű tankok leszedik az életét a kisebb (de gyorsabban tölt) pedig kiszedi a 0 HP-sakat. Így értékes időt nyerünk a csata közben amivel akár a csata teljes végkimenetelét is meg lehet fordítani. Ugyan ez a helyzet a KV-85-nél is. De ha valaki EZT választja akkor számolni kell ezzel a tényezővel mert amennyire előny, ugyanannyira lehet hátrány is! Aki osztagozni megy legyen "fullos" tankja. Fel legyen szerelve mindennel(tűzoltó, javító készlet stb) ezeknek az összeállítását a játékos végzi a lényeg h legyen és a taktikus kérdezzen rá! Továbbá legyen a tankokon típusnak megfelelő felszerelése!(álcaháló, töltés gyorsító) Igen ezek természetesek de láttunk már csodát így erre is kérdezzünk rá! Ha valaki nem tudja mit tegyen rá nyugodtan kérdezhet bárkitől.
Ahogyan én szoktam válaszolni a következő kérdésekre:
-K:Melyik tankot hozzam? V: Amelyikkel a legjobb vagy
-K:Melyik ágyút rakjam a T37-re? V:Azt amelyik nem táras
-K:T-150 vagy KV-85? V: T150
-K TD lehet? V: Persze de ha lehet forgó tornyos legyen
-K: Arty jöhet? V: 6-osba? NEM a többibe igen

Töltőképernyő:
Itt van lehetőség, úgy 5-15 secnyi idő arra, hogy az ellenfél tankjait megvizsgáljuk és abból próbálunk meg taktikát kitalálni.(az ellenfél lépéseinél érdemes figyelembe venni a wn8 értéket is!) Majd jöhet a térkép! A taktikusnak tudni kell mik a tipikus útvonalak, milyen tankok hová tudnak beállni, a "camp" helyeket, a passzív spot helyeket minden pályán! A legtöbb csapat ragaszkodik a szokásokhoz így a random csatákban már megszokott útvonalakat használják, ezeket ki is lehet használni. Egy előzetes taktikát már a betöltésig össze kell rakni fejben és amint mindenki bekerült a játékba elkezdeni a taktikát!

Minden tank a kezdőn:
Első kérdés "aki nincs bent szóljon!", majd jöhet az előzetes taktika ami akkor fog változni ha fel van derítve az ellen. Az első spot mindig hozhat változást, így ügyeljünk a tankok pozíciójára, tudják tűzzel támogatni a másikat vagy olyan távolságba, olyan útvonalon, hogy az MT-k tudják támogatni a HT-ket.
Minden taktika pálya függő így ezekről most nem esik szó, ezeket élesben vagy este gyakorló csatákban igény szerint megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat.

Néhány szösszenet:
Kellő tapasztalat kell ahhoz, hogy ismerjük az adott Tier tankjait, tulajdonságait és határait. Alapvető hibákat ki KELL zárni!(HT-vel nem spottolunk)
Ne azért védekezz mert az ellenfélnek nagy a wn8-a!
Ha valaki csata közben csapattársat talál el és NEM véletlenül ki kell zárni az osztagból!
SOHA ne bízzuk el magunkat! Attól még, hogy alacsony a wn8 vagy "már csak 2 tankjuk van, mindenki rájuk!" felejtsük el! A csata addig tart amíg minden ellenséges tank él, vagy a bázis el nincs foglalva!

A bejegyzés trackback címe:

https://32brotherhood.blog.hu/api/trackback/id/tr327487208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása